U bevindt zich hier: Home » Engineering

It starts with Engineering!

De productie van metaalproducten, begint bij engineering. ESTEQ beschikt over een gespecialiseerde engineeringafdeling, waar de ideeën en ontwerpen vanaf modelschets of tekening technisch worden ontwikkeld. Hierbij staan de wensen van de klant, de wensen voor het eindproduct en de juiste keuze van geschikte materialen voorop. Door jarenlange expertise en oog voor klant en eindproduct zorgt ESTEQ voor de best mogelijke start voor het ontwikkelen van het eindproduct. Door gedegen advies en de knowhow van de engineers is de weg van proto naar (serie)productie ingeslagen. Natuurlijk gaat dit in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Voor een snelle en professionele ontwikkeling maken de deskundigen gebruik van de meest moderne 3D ontwerpsystemen.

ESTEQ is naast ISO 9001:2015 en VCA*2017/6.0 ook EN 1090-2 EXC3 en NEN-EN-ISO 3834-2 gecertificeerd, een internationaal erkend kwaliteitssysteem, dat aangeeft dat een lastechnisch bedrijf op een duidelijk hoger niveau functioneert en aan uitgebreide kwaliteitseisen voldoet. Ons bedrijf staat hiermee aan de top van de lastechnische industrie.

It starts with engineering!

Enkele voorbeelden

ESTEQ denkt mee

Vaak is het ontwerp van het te maken product al bekend en worden de uitvoeringstekeningen aangeleverd door de klant. ESTEQ zorgt vervolgens voor een adequate en zo efficiënt mogelijke uitvoering hiervan, met zo laag mogelijke kosten.

Ook zijn er projecten waar ESTEQ vanaf het begin, in de ontwerpfase, betrokken is bij het project. Door engineers van ESTEQ vanaf moment één mee te laten denken in de ideeën en het ontwerp, worden maatvoering en technische uitvoerbaarheid van het product goed onderzocht, rekening houdend met de kwaliteitseisen. Zo kunnen mogelijke fouten of uitvoeringsproblemen  voorkomen worden en dat bespaart de klant tijd en geld. Bovendien heeft ESTEQ alles in huis om de klant te ontzorgen met betrekking tot het volledige proces, van inkoop tot oplevering en transport van het eindproduct.

ESTEQ adviseert tevens over de keuze en mogelijkheden van de verschillende materialen als RVS, staal en aluminium, om tot een perfect eindproduct te komen. Door innovatief (mee) te denken, weet ESTEQ tot een goede oplossing te komen. Ervaren medewerkers van ESTEQ maken de projecten, groot of klein, tot een succes.

Professionals in CNC draaien

Het nauwkeurig ontwerpen van het werkstuk in CAD-software, zoals SolidWorks, is van groot belang voor een perfect eindresultaat. Ook het instellen en programmeren van de CNC-machines vereist kennis en ervaring. De ervaren medewerkers volgen regelmatig cursussen betreffende het ontwerpen, programmeren en verspanen van 3D-modellen. ESTEQ kan daarom al vanaf het eerste begin meedenken over het ontwerp en de productie van halffabricaten en eindproducten.

Wilt u verschillende prototypes laten maken? Of wilt u een ontwerp in het echt zien voordat we overgaan tot seriematige productie? Dit is mogelijk. ESTEQ is sterk in het produceren van enkelstuks tot grote series.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief