U bevindt zich hier: Home » Oplossingen » Energie en aggregatenbouw

Energie en aggregratenbouw

ESTEQ biedt totaaloplossingen in deze industrieën; van engineering tot oplevering en transport. In de aggregatenbouw betreft dit het vervaardigen van klantspecifieke aggregaten, pompen, tanks, lekbakken, op maat gemaakte containers, schakelkasten, verdeelkasten, multiliftframes en hydrauliektanks. Daarnaast levert ESTEQ onderdelen voor windmolenparken en de offshore, waarbij de lassen aan de zwaarste eisen moeten voldoen.

ESTEQ is expert in het maken van diverse soorten omkastingen voor aggregaten en pompsets. Daarbij valt te denken aan tanks, lekbakken, pompsets, containers, schakelkasten, verdeelkasten, lichtmasten, hydrauliektanks van RVS en geluiddempende omkastingen.

ESTEQ is naast ISO 9001:2015 en VCA*2017/6.0 ook EN 1090-2 EXC3 en NEN-EN-ISO 3834-2 gecertificeerd, een internationaal erkend kwaliteitssysteem, dat aangeeft dat een lastechnisch bedrijf op een duidelijk hoger niveau functioneert en aan uitgebreide kwaliteitseisen voldoet. Ons bedrijf staat hiermee aan de top van de lastechnische industrie.

Vanuit haar jarenlange ervaring en innovatiekracht, levert ESTEQ met een professioneel team, snel een pragmatische oplossing voor verschillende toepassingen. In nauw overleg met de klant, ontwerpen de engineers van ESTEQ in 3D, een specifiek op maat gemaakt product. De omkastingen moeten geschikt zijn voor intensieve inzet met een lange levensduur, ze moeten efficiënt kunnen worden vervoerd en ze moeten zo duurzaam mogelijk te produceren zijn. Hierbij staan absolute betrouwbaarheid, inbraakproof, intensieve inzet in weer en wind, uitstraling en conservering, centraal.

Schadeherstel omkastingen

Daarnaast verzorgt ESTEQ voor enkele klanten het onderhoud, schadeherstellen en renovatie van aggregaten in de verhuur. De aggregaten worden gecontroleerd en eventuele schade aan plaatwerk wordt bij ESTEQ gerepareerd. Kapotte onderdelen worden vervangen, uitgedeukt of stijlen rechtgezet, de aggregaten worden gestraald en/of geschuurd en weer in hoogwaardige primer en lak gespoten. Als laatste worden de juiste stickers er weer opgeplakt. Kortom; de gehele buitenkant van de aggregaat wordt door ESTEQ gerestyled.

Op maat gemaakte container

Zo heeft ESTEQ ook een 40ft container gemaakt uit plaatstaal en constructiestaal voor een groot pompaggregaat. Doordat ESTEQ ook kennis heeft van dieselmotoren en pompen, kunnen zij meedenken met de klant om tot het juiste resultaat te komen. De container is na productie volledig thermisch verzinkt. Dit is bijzonder i.v.m. zijn afmetingen.

ESTEQ denkt mee

Vaak is het ontwerp van het te maken product al bekend en worden de uitvoeringstekeningen aangeleverd door de klant. ESTEQ zorgt vervolgens voor een adequate en zo efficiënt mogelijke uitvoering hiervan, met zo laag mogelijke kosten.

Ook zijn er projecten waar ESTEQ vanaf het begin, in de ontwerpfase, betrokken is bij het project. Door engineers van ESTEQ vanaf moment één mee te laten denken in de ideeën en ontwerpen, worden maatvoering en technische uitvoerbaarheid van het product goed onderzocht, rekening houdend met de kwaliteitseisen. Zo kunnen mogelijke fouten of uitvoeringsproblemen achteraf voorkomen worden, wat de klant tijd en geld bespaart.

Bovendien heeft ESTEQ alles in huis, waardoor ze de klant ontzorgt wordt met betrekking tot het volledige productie proces, van inkoop tot oplevering en transport van het eindproduct. ESTEQ adviseert tevens over de keuze en mogelijkheden van de verschillende materialen als RVS, staal en aluminium, om tot een perfect maatwerkproduct te komen. Door innovatief (mee) te denken, weet ESTEQ tot een goede oplossing te komen.

Ervaren medewerkers van ESTEQ maken de projecten, groot of klein, tot een succes.

Lees verder

Aanmelden voor onze nieuwsbrief