U bevindt zich hier: Home » Oplossingen » Food industrie

Food industrie

ESTEQ is bekend met de regelgeving binnen de voedselveiligheid, waardoor het volledige proces in goede handen is. Bij producten in de foodindustrie kan gedacht worden aan RVS werktafels en stellingen op maat, bordestrappen, koeltanks, RVS opslagtanks of andere producten voor bedrijfsinrichting of gereedschappen.

ESTEQ is naast ISO 9001:2015 en VCA*2017/6.0 ook EN 1090-2 EXC3 en NEN-EN-ISO 3834-2 gecertificeerd, een internationaal erkend kwaliteitssysteem, dat aangeeft dat een lastechnisch bedrijf op een duidelijk hoger niveau functioneert en aan uitgebreide kwaliteitseisen voldoet. Ons bedrijf staat hiermee aan de top van de lastechnische industrie.

Juiste afwerking en conservering

Een juiste afwerking en conservering zijn in de foodindustrie erg belangrijk. Dit, in verband met de hoge eisen van de voedselveiligheid. Hygiëne speelt daarbij een grote rol. Het eenvoudig kunnen schoonmaken van producten in de foodindustrie is belangrijk in verband met de veiligheid en optimale hygiëne.

Pompunit achter de melktankwagen

Een voorbeeld is onderdelen voor een pompunit achter de melktankwagen, ontworpen voor het collecteren van rauwe melk bij de veehouder. Deze unit moet voldoen aan de strengste normen wat betreft levensmiddelentransport, hygiënefactoren en voedselveiligheid.

ESTEQ denkt mee

Vaak is het ontwerp van het te maken product al bekend en worden de uitvoeringstekeningen aangeleverd door de klant. ESTEQ zorgt vervolgens voor een adequate en zo efficiënt mogelijke uitvoering hiervan, met zo laag mogelijke kosten.

Ook zijn er projecten waar ESTEQ vanaf het begin, in de ontwerpfase, betrokken is bij het project. Door engineers van ESTEQ vanaf moment één mee te laten denken in de ideeën en ontwerpen, worden maatvoering en technische uitvoerbaarheid van het product goed onderzocht, rekening houdend met de kwaliteitseisen. Zo kunnen mogelijke fouten of uitvoeringsproblemen achteraf voorkomen worden, wat de klant tijd en geld bespaart.

Bovendien heeft ESTEQ alles in huis, waardoor ze de klant ontzorgt wordt met betrekking tot het volledige productie proces, van inkoop tot oplevering en transport van het eindproduct. ESTEQ adviseert tevens over de keuze en mogelijkheden van de verschillende materialen als RVS, staal en aluminium, om tot een perfect maatwerkproduct te komen. Door innovatief (mee) te denken, weet ESTEQ tot een goede oplossing te komen.

Ervaren medewerkers van ESTEQ maken de projecten, groot of klein, tot een succes.

Lees verder

Aanmelden voor onze nieuwsbrief