U bevindt zich hier: Home » Oplossingen » Jachtbouw

Jachtbouw

ESTEQ is actief in de jachtbouw, vanaf ontwikkeling tot aan aflevering. ESTEQ vervaardigt complete jachten, tenders en sloepen en tevens de bijbehorende innovatieve onderdelen, zoals wegzinkbare kikkers, ankersystemen, op maat gemaakte luxe (design) onderdelen en afwerkingen.

Extra aandacht

Projecten in de jachtbouw hebben extra aandacht nodig, gezien de extreme omstandigheden waarin de materialen verkeren. Hoogwaardige conservering in verband met de grote temperatuurverschillen en (zout) water, maken het vervaardigen van vaartuigen in de jachtenbouw, een uniek proces. ESTEQ produceert voor verschillende klanten, luxe op maat gemaakte sloepen en tenders, maar ook elektrisch aangedreven boten voor de verhuurmarkt. ESTEQ ontwikkelde een aluminium vlet, een lichtgewicht boot, voor waterscouts. Ook ontwikkelde ESTEQ de ALUQA Abalone, een luxe, snel varende aluminium tenderjacht. ALUQA is lichtgewicht, duurzaam, onderhoudsarm en te vervoeren op een trailer.

Nautische onderdelen

Ook vervaardigt ESTEQ luxe hoog kwalitatieve onderdelen voor de jachtbouw van RVS of zeewaardig aluminium. Hoge kwaliteit, optimale functionaliteit, luxe uitstraling en duurzaamheid staan daarbij centraal. De uitgekiende techniek en functionaliteit, resulteren in een lange levensduur van de onderdelen bij intensief gebruik. Overal is met precisie over nagedacht en niets is aan toeval overgelaten. Alle onderdelen moeten perfect zijn. Onderdelen van eigen fabricaat zijn onder andere: wegverzinkbare kikkers, een gewichtsloos ankersysteem, hang- en sluitwerk, luiken, verstelbare tafels, speciale vlaggenmast, click-in water ski punten, aluminium stuurwielen, diverse luxe RVS afwerkingen, etc.

ESTEQ denkt mee

In de jachtbouw is het van belang zowel esthetisch als kwalitatief een prachtig product te vervaardigen. Hierbij is het belangrijk voor de engineers van ESTEQ, om al in de ontwerpfase betrokken te zijn. Zo worden mogelijke fouten of toepassingsproblemen voorkomen, die anders pas later in het proces aan het licht zouden komen. ESTEQ verzorgt het materiaal, het bouwproces, de conservering en de oplevering van de sloep. Belangrijk is hierbij communicatie; zeker met een ontwerp van een boot, jacht of sloep. Het is belangrijk vanaf het begin helder te hebben wat de exacte wensen van de klant zijn. De verwachtingen liggen hoog, ESTEQ doet er alles aan om deze verwachtingen te behalen én te overtreffen. In de jachtbouw sector gaat het om emotie en beleving; iets wat ESTEQ, naast precisie en kwaliteit, hoog in het vaandel heeft staan.

Lees verder

Aanmelden voor onze nieuwsbrief