U bevindt zich hier: Home » Oplossingen » Maak industrie

Maakindustrie

Hierbij wordt het volledige proces doorlopen; van engineering tot oplevering van het product en transport. In de maakindustrie draait het om binnen de gestelde tijd het juiste product te maken. Zo maakt ESTEQ bijvoorbeeld speciale onderdelen en halffabricaten voor aanhangers, opleggers, hydrauliek, verreikers, bronbemalingen, chassis, multiliften en inrichting van bedrijfswagens.

ESTEQ is naast ISO 9001:2015 en VCA*2017/6.0 ook EN 1090-2 EXC3 en NEN-EN-ISO 3834-2 gecertificeerd, een internationaal erkend kwaliteitssysteem, dat aangeeft dat een lastechnisch bedrijf op een duidelijk hoger niveau functioneert en aan uitgebreide kwaliteitseisen voldoet. Ons bedrijf staat hiermee aan de top van de lastechnische industrie.

Maatwerk

In deze sector is het van belang dat ESTEQ met haar klanten meedenkt. De producten dienen aan uiteenlopende eisen te voldoen en zijn veelal maatwerk. ESTEQ is sterk in het ontwikkelen van protos en vervolgens produceren van enkelstuks tot grote series.

ESTEQ produceert onder andere speciale gereedschapskisten voor vrachtwagenopleggers. Belangrijk bij deze productgroep is, dat deze stevig en robuust zijn. Bovendien dienen de kisten lichtgewicht te zijn. Voor een andere klant maakt ESTEQ op maat gemaakte aluminium inrichting voor bedrijfswagens. Ook deze moet ook weer robuust, duurzaam, maar lichtgewicht zijn.

Aangepaste zeecontainers

ESTEQ is expert in het ombouwen en aanpassen van standaard ISO (zee)containers, van 10’, 20’, 30’en 40’. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever, wordt de container door de engineers bij ESTEQ ontworpen. Deze containers hebben diverse toepassingen en mocht het gewenste product niet in een standaard container passen, dan kan het op het op maat gebouwd worden.

Offshore

Ook maakt ESTEQ, voor de offshore, davits voor op boorplatformen. Deze hebben zware eisen wat betreft duurzaamheid en conservering. Davits staan in weer en wind op zee, met invloeden van zout water en enorme temperatuurverschillen. Davits zijn de takels waaraan de reddingsboot hangt en die uitgedraaid kunnen worden zodat de boot buiten de romp van het olieplatform komt te hangen.

ESTEQ denkt mee

Vaak is het ontwerp van het te maken product al bekend en worden de uitvoeringstekeningen aangeleverd door de klant. ESTEQ zorgt vervolgens voor een adequate en zo efficiënt mogelijke uitvoering hiervan, met zo laag mogelijke kosten.

Ook zijn er projecten waar ESTEQ vanaf het begin, in de ontwerpfase, betrokken is bij het project. Door engineers van ESTEQ vanaf moment één mee te laten denken in de ideeën en ontwerpen, worden maatvoering en technische uitvoerbaarheid van het product goed onderzocht, rekening houdend met de kwaliteitseisen. Zo kunnen mogelijke fouten of uitvoeringsproblemen achteraf voorkomen worden, wat de klant tijd en geld bespaart.

Bovendien heeft ESTEQ alles in huis, waardoor ze de klant ontzorgt wordt met betrekking tot het volledige productie proces, van inkoop tot oplevering en transport van het eindproduct. ESTEQ adviseert tevens over de keuze en mogelijkheden van de verschillende materialen als RVS, staal en aluminium, om tot een perfect maatwerkproduct te komen. Door innovatief (mee) te denken, weet ESTEQ tot een goede oplossing te komen.

Ervaren medewerkers van ESTEQ maken de projecten, groot of klein, tot een succes.

Lees verder

Aanmelden voor onze nieuwsbrief