U bevindt zich hier: Home » Over ons

Over ons

ESTEQ is specialist op het gebied van hoogwaardige en complete metaalbewerking waarbij de wensen van de klant en het eindproduct centraal staan. ESTEQ heeft alle kennis en expertise in huis om complete metaaloplossingen te bieden: van engineering tot eindproduct en aflevering. Alles in nauw contact met de klant.

Ruime ervaring en expertise staan daarbij garant voor kwalitatief hoogwaardig vakwerk. Alles wordt uitgevoerd door professionals met een ongekende passie voor het werken met metaal. Passie en plezier die zich onder meer openbaren in een continue zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen op het gebied van metaal en techniek. ESTEQ volgt de laatste ontwikkelingen op de voet.

ESTEQ is naast ISO 9001:2015 en VCA*2017/6.0 ook EN 1090-2 EXC3 en NEN-EN-ISO 3834-2 gecertificeerd. Dit is een internationaal erkend kwaliteitsysteem voor lassen, dat aangeeft dat een lastechnisch bedrijf op een duidelijk hoger niveau functioneert en aan uitgebreide kwaliteitseisen voldoet. Ons bedrijf staat hiermee aan de top van de lastechnische industrie.

Voordelen voor het kiezen voor het vakmanschap en de betrouwbaarheid van ESTEQ:

  • ESTEQ heeft alle expertise in huis: van engineering tot assemblage. Het totaalproces is in veilige en vertrouwde handen bij de vakmannen van ESTEQ.
  • Snelle communicatie en korte lijnen tijdens het proces. Dit voorkomt fouten achteraf en scheelt enorm in doorlooptijden en uiteindelijk in kosten voor de klant.
  • ESTEQ is expert op het gebied van Just in Time leveringen. Dit bespaart de klant ruimte, administratieve lasten en voorraad.
  • Door het alles-onder-één-dak-concept van ESTEQ wordt er bespaard op externe leveranciers en investering in eigen productiemiddelen.

 

ESTEQ is erkend leerbedrijf en werkt volgens de Metaalunievoorwaarden Metaalunievoorwaarden 2019 – Nederlands.

De kracht van ESTEQ

Persoonlijk advies en engineering

Materiaalonafhankelijk denken en hoge kwaliteit en bewerking van producten

Excellent metaalwerk product

 

De medewerkers van ESTEQ laten zich graag uitdagen, zijn oplossingsgericht en hebben oog voor uw specifieke wensen. Daarin schuilt de voornaamste kracht: het ‘out of the box’ durven denken en het samen met u zoeken, ontwikkelen en realiseren van de meest creatieve, functionele en in het oog springende metaaloplossingen.

Historie

De onderneming ESTEQ BV komt voort uit het in 1989 opgerichte Las- & Constructiebedrijf Bensink BV. Vanaf 2008 heeft Karl Haagen alle bedrijfsactiviteiten overgenomen onder de naam ESTEQ BV. Door zijn jarenlange ervaring in de metaaltechniek en aggregatenbouw, heeft hij het bedrijf laten groeien tot wat het nu is; specialist in het bieden van totaaloplossingen in metaalbewerking. Met een alles onder één dak concept, van engineering, productie, oplevering en transport.

Het bedrijf heeft in de tussentijd een enorme groei doorgemaakt, zowel in het aantal personeelsleden, als ook in bedrijfsactiviteiten. De klantenkring is eveneens fors uitgebreid. Was ESTEQ aanvankelijk voornamelijk werkzaam in de maakindustrie en aggregatenbouw, nu is het ook actief in andere sectoren zoals de jachtbouw, de voedselindustrie en in de infrastructuur. Om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen en ruimte te hebben voor grotere projecten, is het bedrijf in 2016 verhuisd naar een grotere locatie in Twello.

Meer informatie?

Bent u enthousiast geworden over wat ESTEQ in metaalbewerking voor u kan betekenen? Vult u dan dit contactformulier in. Eén van onze metaal specialisten zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw vragen of opmerkingen, te beantwoorden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief