U bevindt zich hier: Home » Projecten » Elektrisch ankersysteem jachtbouw

Elektrisch Ankersysteem

Op basis van de ervaringen met de ALUQA heeft ESTEQ een geavanceerd ankersysteem ontwikkeld voor de luxe jachtbouw. Deze is elektrisch bedienbaar en is gemaakt van zeewaardig aluminium, waardoor het licht van gewicht is, weinig onderhoud behoeft en een lange levensduur heeft.
Het eerste ontwerp is uit ontwikkeld en in productie genomen. Er kunnen verschillende uitvoeringen voor grotere boten ontwikkeld gaan worden. Dit afhankelijk van de vraag van de klant.

Geavanceerd Onderdeel

“Het ankersysteem is meestal de sluitpost in de begroting van een botenbouwer. Het is een geavanceerd onderdeel dat in het puntje van de boot zit. Bij boten met een bijlboeg of een negatieve boeg is er door golfslag kans op schade bij het overboord zetten en binnenhalen van het anker. Met ons systeem gaat het volautomatisch, bedienbaar vanaf de stuurstand: je drukt op een knop, er gaat een luikje open, het anker komt omhoog, wordt gekanteld en gaat zakken. De arm waarlangs het anker wordt geleid zorgt ervoor dat het vrij blijft van de boeg.”

Op maat gemaakt voor de klant

In opdracht voor de Duitse werf Say Carbon Yachts heeft ESTEQ het lichtgewicht ankersystemen verder uit ontwikkeld. Hiervan zijn inmiddels meerdere systemen besteld door de klant. Dit systeem is gemaakt voor een 42ft motorjacht. Het werkt met een anker van 15 kilo en de bijbehorende ketting, die is gekoppeld aan een lier.

Meer informatie?

Bent u enthousiast geworden over wat ESTEQ in metaalbewerking voor u kan betekenen? Vult u dan dit contactformulier in. Eén van onze metaal specialisten zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw vragen of opmerkingen, te beantwoorden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief