U bevindt zich hier: Home » Projecten » Snelvarende tender ALUQA

Snelvarende tender ALUQA

Onder de noemer ALUQA exclusive boats heeft ESTEQ de ALUQA Abalone 28 ontwikkeld en volledig in eigen beheer gebouwd. De Abalone is een snelvarende aluminium tender met een stoer, chique en uitermate sierlijk uiterlijk. Doordat de boot van aluminium is gemaakt, weegt deze minder en vereist het weinig onderhoud. Bovendien beschikt de ALUQA Abalone over de laatste hightech apparatuur. Dit snelvarende schip is zowel geschikt als dagboot evenals voor Superyacht tenders, met topsnelheden tot 65 km/h. Verder kan de ALUQA volledig naar wens van de klant worden uitgevoerd.

Perfecte Onderdelen

Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp, beleving, kwaliteit en duurzaamheid. Voor de ALUQA eiste ESTEQ een ongekend hoog kwaliteitsniveau en optimale functionaliteit, waardoor meerdere onderdelen speciaal voor deze boot vervaardigd zijn. De uitgekiende techniek en functionaliteit resulteren in een lange levensduur van de onderdelen bij intensief gebruik. Onderdelen van eigen fabricaat zijn onder andere: verzinkbare kikkers, een gewichtsloos ankersysteem, divers hang en sluitwerk, luiken, verstelbare tafel, speciale vlaggenmast, click-in water ski punten, aluminium stuurwiel, diverse RVS afwerkingen, etc.

Beleving en comfort

Aan elk detail is gedacht: banken met veel bergruimte, hoge vrijboorden waardoor het varen veilig voelt. De rondzit in de punt kan met een druk op de knop worden omgetoverd tot een luxe lounge bed. De stuurstand en de stuurstoelen geven de stuurman een gevoel als een vorst! Onder het zonnedek op het achterschip bevindt zich de machinekamer, welke zich elektrisch laat openen en ruimte biedt voor een generator, een koelkast en extra opbergruimte. Ook beschikt de ALUQA over bijzondere led verlichting en een uniek ingenieus in- en uitklapbaar aluminium ankersysteem.

Sfeerimpressie

Licht bestuurbaar

De lichtgewichtconstructie door het gebruik van aluminium, vormen samen met de luxe interieurafwerking de ideale combinatie. Ze vaart verbluffend, ligt vast op het water, is licht bestuurbaar en voelt uiterst comfortabel. Het nemen van bochten is een ware sensatie. Het biedt het comfort en plezier van een sloep, maar vaart met de snelheid van een speedboot. Bovendien is door het lage gewicht van de ALUQA is de tender trailerbaar en eenvoudig te vervoeren.

Veelzijdig en betrouwbaar

Door de moderne dieseltechnologie en de stabiele en trilvrije plaatsing heeft de ALUQA een zeer laag geluidsniveau. Het schip is zeer stabiel, de motor loopt soepel en de ALUQA zoeft met gemiddeld 65 km per uur over het water! De uiterst betrouwbare 220 pk Volvo Penta D3 motor, zorgt er voor dat u onbekommerd het gas open kunt trekken. De motor zorgt in combinatie met het perfect ontworpen onderwaterschip voor een laag brandstofgebruik.

HISWA Motorboot van het Jaar 2016!

Als bekroning op het werk heeft de vakjury van de HISWA Amsterdam Boat Show 2016 de ALUQA verkozen tot HISWA Motorboot van het Jaar 2016!

 

Meer informatie?

Bent u enthousiast geworden over wat ESTEQ in metaalbewerking voor u kan betekenen? Vult u dan dit contactformulier in. Eén van onze metaal specialisten zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw vragen of opmerkingen, te beantwoorden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief